donderdag 9 februari 2006

Mijn man is feminist

"Mijn man is feminist," zei mijn vrouw laatst tegen iemand.
"Huh, kan dat dan?"

Dat is natuurlijk een goede vraag. Bij feministen denken we direct aan... ja waar denken we eigenlijk aan. In ieder geval aan vrouwen. Maar mannen kunnen het dus ook zijn.

Ik wil het feminisme zien in zijn kernbetekenis: streven naar gelijke rechten voor de vrouw. Zolang dit doel nog niet bereikt is, is het feminisme nodig. En het kan geen kwaad dat er ook mannen zijn die zich hiermee bezighouden.

Zodoende noem ik mijzelf dus feminist!

2 opmerkingen:

Cecile zei

Heel goed dat je jezelf als man zo durft te noemen. Helaas bestaan er nog te veel clichés en negatieve associaties over feministen die niets te maken hebben met de goede zaak waar zij voor strijden. Tot de feministen van het eerste uur behoorde de eerste afgestudeerde vrouwelijke arts in Nederland; Aletta Jacobs. Wij denken dat we er inmiddels al zijn.
Maar als je hoort en leest wat er met meisjes over heel de wereld gebeurt; verbranding, verminking, misbruik, verkoop, weet je dat we nog een lange weg te gaan hebben. Maar ook in ons land, waar vrouwenhandel veel voorkomt, bordelen gelegaliseerd zijn is nog veel werk te doen.

D. P. zei

Welkom aan "blogosphere," Ruud! Ik verheug me op wat jij zult schrijven.